Omáčky

Knedľa (od našej čitateľky Ivky) - 1.,2. a 3.fáza

POTREBUJEME : ½ Tofu natural 1 bielok 1 lyžicu odtučneného tvarohu 2 lyžičky prášku do pečiva POSTUP : Najemno nastrúhame ½ Tofu natural, pridáme bielok, 1 lyžicu tvarohu a 2 lyžičky prášku do pečiva. Túto zmes dáme do hrnčeka do mikrovlnky a a varíme na plný výkon 4,5 minúty. Necháme chvíľu odpočinúť a potom krájame na plátky.  

Tuniaková nátierka (od našej čitateľky Svetlany) - 1., 2. a 3.fáza

POTREBUJEME : 1 odtučnený tvaroh 0,1 % tuku 1 konzervu tuniaka vo vlastnej šťave 1 cibuľu 1 vajíčko na tvrdo Soľ Korenie Trochu horčice a kečup bez cukru POSTUP : Cibuľu a vajíčko na drobno nakrájame a všetky suroviny spolu vymiešame. Dochutíme.

Otrubová placka (od našej čitateľky Katarínky) - 1., 2. a 3.fáza

POTREBUJEME : *1 vajce *2 lyžice ovsených otrúb *1 lyžica maizeny *2 lyžice 0% jogurtu *štipka soli POSTUP :   1.    Všetko spolu dôkladne premiešame a vylejeme na rozohriatu teflónovú panvicu. 2.    Na miernom ohni pečieme z oboch strán (pozor, keď chceme otáčať príliš skoro, tak sa placka trhá). RADA : Vhodné ako príloha k mäsu (napr. na...

Karlovarsko-dukanovský knedlík (od našej čitateľky Hanky - 2. a 3.fáza)

POTREBUJEME : *2 porcie dukanovho chleba *1 vajce *1 polievkovú lyžicu kukuričného škrobu *soľ *štipku muškátového oriešku *petržlen POSTUP : Z bielka ušľaháme tuhý sneh, pridáme žĺtok, soľ, petržlen, muškátový orech a na kocky pokrájaný dukanov chlieb. Všetko zamiešame a uvaríme asi 15 minút vo vode v hrnčeku vyloženom mastným papierom na pečenie...

Majonéza bez tuku (od našej čitateľky Hanky - 1., 2. a 3.fáza)

POTREBUJEME : *1 dcl nízkotučného mlieka *1 lyžičku práškovej želatíny *1 žĺtok *horčicu *soľ *sladidlo POSTUP: Zohrejeme mlieko, rozmiešame v ňom želatínu a necháme v chladničke vychladnúť. Do tejto hmoty vmiešame ponorným mixérom alebo šľahačom žĺtok a pridáme podľa chuti horčicu, soľ a sladidlo. V tejto fáze je majonéza ešte redšia,...

Kuracie halušky (od našej čitateľky Ivky) - 1., 2. a 3.fáza

POTREBUJEME : *1 plátok kuracích pŕs *2 vajcia *2 lyžice ovsených otrúb *petržlenovú vňať   POSTUP : 1. Surové kuracie mäso rozmixujeme, pridáme ostatné suroviny a vymiešame. 2. Uvaríme ako bežné halušky. RADA Halušky sú veľmi jemné, výborne chutia do kuracej polievky alebo namiesto cestovín s paradajkovou omáčkou. Na pečeové halušky použijeme kuraciu pečeň namiesto mäsa.

Marhuľová a pomarančová mameláda (od našej čitateľky Kvetky) - 2. a 3.fáza

POTREBUJEME : *1 až 1/2kg paradajok *sladidlo podľa chuti *citrónová, rumová a pomarančová aróma *želírovací prípravok značky Labeta (pozor, niektoré obsahujú sacharózu) POSTUP : 1. Paradajky pokrájame na kocky a rozvaríme na kašu. Prepasírujeme cez husté sitko. 2. Zostane  nám asi liter riedkeho pretlaku, do ktorého primiešame citrónovú arómu a pridávala...

Ananásový kompót (od našej čitateľky Kvetky) - 2. a 3.fáza

POTREBUJEME : *1 menšiu cukinu *sladidlo *ananásovú arómu POSTUP : 1. Cukinu očistíme, vyberieme semiačka a nakrájame na kocky. 2. Kúsky cukiny podlejeme vodou, pridáme sladidlo a arómu a varíme asi 10 až 15 minút. 3. Necháme vychladnúť a jeme buď ako kompót alebo ho môžeme zamiešať aj do jogurtu alebo tvarohu. RADA : Odkvapkaný kompót sa dá použiť aj ako ovocie do nejakého...

Halušky (od našej čitateľky Elenky) - 1., 2. a 3.fáza

POTREBUJEME : *2 lyžice ovsených otrúb *1 lyžicu kukuričného škrobu *1 vajíčko *soľ *trochu nízkotučného mlieka   POSTUP : 1. Všetky suroviny zmiešame tak, aby nám vznikla hmota ako na klasické halušky. 2. Hmotu dáme na tanier a odkrajujeme do vriacej vody halušky. 3. Trochu povaríme.   RADA : Halušky môžeme použiť ako prílohu k hocijakému mäsu alebo omáčke.

Tvarohové nocky (od našej čitateľky Kvetky) - 1., 2. a 3.fáza

POTREBUJEME : *3 lyžice otrúb ( možeme skombinovať ovsené a pšeničné ) *1 vajce *1 lyžicu kukuričného škrobu *polovica odtučneného tvarohu *soľ POSTUP : 1. Do mixéra dáme otruby a rozmixujeme ich párkrát na sucho, aby sme získali niečo podobné ako múka. 2. Pridáme škrob, soľ a vajce. Znova rozmixujeme a primiešame tvaroh. Osolíme. 3. Cesto necháme chvíľu odstáť a potom hádžeme do vriacej vody...

Tatziki - 2. a 3.fáza

POTREBUJEME : *1/2 uhorky *1 strúčik cesnaku *2 biele jogurty 0% *soľ   POSTUP : 1. Uhorku ošúpeme, rozkrojíme po dĺžke a vyberieme zrniečka. 2. Uhorku nastrúhame, posolíme a necháme pár minút odstáť. 3. Pridáme roztlačený cesnak a jogurty. 4. Všetko dobre premiešame a dáme aspoň na hodinu do chladničky.   Príprava :   10 minút Náročnosť :   +

Kari omáčka - 1., 2. a 3.fáza

POTREBUJEME : *1 vajce *1/2 cibule *1 lyžičku kari korenia *1 biely jogurt 0%   POSTUP : 1. Vajce varíme 6 minút vo vriacej vode. Potom ošúpeme a vyberieme žĺtok. 2. Cibulu ošúpeme a nakrájame na drobno. Zmiešame so žĺtkom a kari korením. 3. Pomaličky primiešame biely jogurt.

Majonéza - 1., 2. a 3.fáza

POTREBUJEME : *1 vaječný žĺtok *1 lyžičku horčice *0% fromage blanc alebo odtučnený tvaroh *soľ *korenie POSTUP : 1. Rozmixujeme vaječný žĺtok s lyžičkou horčice. 2. Pomaličky pridávame fromage blanc alebo odtučnený tvaroh takým spôsobom, akoby sme pridávali olej do klasickej majonézy. 3. Osolíme, okoreníme. Share