Polievky

Brokolicový krém (od našej čitateľky Hanky) - 2. a 3.fáza

POTREBUJEME : Brokolicu 0,5 l – 0,7 l vývaru alebo vody Soľ Biely jogurt 0,1 % tuku POSTUP : Brokolicu uvaríme vo vývare alebo osolenej vode do mäkka. Vody musí byť málo, aby vznikol krém. Pokiaľ je vody príliš veľa, tak z nej odlejeme. Brokolicu rozmixujeme a hustú kašu trochu rozriedime vývarom, ktorý sme si odložili. Primiešame jogurt alebo ním...

Pórová polievka s drožďovými knedličkami (od našej čitateľky Hanky) - 2. a 3.fáza

POTREBUJEME : * pór *1-2 kocky droždia *Vývar alebo zeleninový bujón *2 lyžice ovsených otrúb *1 lyžicu škrobu *1 vajce   POSTUP : Pór nakrájame na kolieska a prepláchneme. Dáme variť do vývaru. Medzitým na panvici rozpustíme droždie, odložíme z ohňa, pridáme vajce a otruby smiešané so škrobom. Poriadne rozmiešame, vrátime na sporák a miešame pokiaľ...

Kapustová polievka (od našej čitateľky Sylvie) - 2. a 3.fáza

POTREBUJEME : 1 stredne veľkú hlavičku bielej kapusty 2 cibule 1-2 červené papriky (hrubostenné) rajčinové pyré alebo sekané konzervované rajčiny soľ POSTUP : Do hrnca kvapneme olej, vytrieme servítkou, popražíme nakrájanú cibuľu, na drobnejšie nakrájanú prípadne nastrúhanú kapustu, tak isto nakrájanú papriku, zalejeme horúcou vodou, pridáme pyré alebo konzervované...

Halászlé (od našej čitateľky Syssy) - 2.a 3.fáza

POTREBUJEME : *2 väčšie cibule *zavárané paradajky (cca 2 dcl pohár) *zaváranú papriku (cca 2 dcl pohár, ale nie papriku v oleji) *2 kusy menšej ryby alebo 1 väčšiu - karas, kapor.... *soľ *mletú rascu *mleté čierne korenie *štipľavú červenú papriku *1 lyžicu ovsených otrúb   POSTUP : 1. Hrniec pokvapkáme kvapkou oleja, vytrieme servítkou a dobre vyhrejeme. Opražíme...

Mäsová polievka s drobeničkou (od našej čitateľky Kvetky) - 1., 2. a 3.fáza

POTREBUJEME : *1 kus kuracích pŕs *trochu vegety *soľ *vaječný bielok *1 liter vody Na závarku: *vaječný bielok *soľ *1 lyžicu ovsených a 1 lyžicu pšeničných otrúb POSTUP : 1. Kuracie mäso nakrájame na kocky, pridáme štipku soli a vegety a varíme vo vode do zmäknutia. 2. Medzitým si v miske rozšľaháme bielok a postupne pridávame otruby za neustáleho premiešavania...

Litovský boršč (od našej čitateľky Evky) - 2. a 3.fáza

Boršč POTREBUJEME (pre 2 osoby) : *mladú cviklu (cca 3-4 malé červené repy, vrátane listov) *½ uhorky *½ zväzku kôpru *1 lyžicu pažítky *2 vajcia uvarené *1 strúčik cesnaku *500 ml nízkotučného jogurtu alebo cmaru *citrónovú šťavu (asi 3 polievkové lyžice) *soľ *korenie POSTUP : 1. Listy cvikly umyjeme a nakrájame na tenké prúžky. 2. Očistíme a na kocky nakrájame hľúzy, dáme...

Zeleninová polievka (od našej čitateľky Veroniky) - 2. a 3.fáza

POTREBUJEME : *kel *kapustu *pór *šampiňóny *čierne korenie *soľ *cesnak *škrob   POSTUP : 1. Udusíme kel, bielu kapustu, pór a šampiňóny. 2 Pridáme korenie, roztlačený cesnak a zahustíme kukuričným škrobom.