
Zázračné cestoviny Shirataki
Talianske teľacie prúžky s cestovinami shirataki (od Milenky) - 1.,2. a 3.fáza

POTREBUJEME :
170 g teľacieho zo stehna
paradajkovú omáčku na pizzu a cestoviny 25g (3 plytké čajové lyžičky)
3 kvapky olivového oleja
Medzi prsty sušený cesnak
sušené talianske bylinky (štipka oregana, štipka tymianu)
soľ
mleté korenie
štipľavú červenú...
—————
Shirataki s tuniakovou omáčkou - 2.a 3.fáza
POTREBUJEME :
1 balík cestovín shirataki
1 konzervu tuniaka vo vlastnej šťave
Paradajky
Bazalku
Soľ
Biele korenie
1 biely nízkotučný jogurt 0,1 % tuku
Trochu syra ementál Pierko 3 % tuku
POSTUP :
Omáčku pripravíme tak, že rozdrvíme tuniaka, ošúpeme...
—————
Morčacie rezančeky s konnyaku (2. a 3.fáza)
POTREBUJEME :
2 kúsky morčacích pŕs
1 balenie konnyaku (biele alebo hnedé)
1 cukinu
1 odtučnený hydinový bujón
20 cl nízkotučnej smotany (do 5 % tuku) alebo odtučnený tvaroh 0,1 % tuku
Karí korenie
POSTUP :
Morčacie prsia pokrájame na rezančeky a opečieme...
—————
Ľadová cukinová polievka s kúskami konnyaku - 2. a 3.fáza
POTREBUJEME :
1 hmotu konnyaku (hnedú alebo bielu)
1 biely jogurt 0,1 % tuku
1 lyžičku koriandra
Mleté čierne korenie
2 cukiny
POSTUP :
Konnyaku opláchneme od konzervačnej tekutiny v studenej vode a uvaríme 1 minútu vo vriacej vode.
Konnyaku pokrájame na...
—————
Konnyaku na orientálny spôsob - 2. a 3.fáza
POTREBUJEME :
· 1 hmotu konnyaku (hnedý alebo biely)
· 400 g morčacích pŕs
· 1 lyžicu nízkotučnej smotany alebo trochu nízkotučného...
—————
Shirataki s Tofu - 2. a 3.fáza
POTREBUJEME :
1 balík cestovín Shirataki
1 balenie tofu
1 cibuľu
2 strúčiky cesnaku
100 g tvrdého syra Ementál Pierko 3 % tuku
paradajkový pretlak
sójovú omnáčku
kečup bez cukru
oregano
POSTUP :
Pokrájanú cibuľu opražíme na teflónovej panvici, pridáme...
—————
Shirataki na sicílsky spôsob (od Slávky) - 2. a 3.fáza
POTREBUJEME :
1 baklažán
mozarellu light
500 g sherry paradajok
150 g drvených paradajok
3 strúčiky cesnaku
10 g čerstvej bazalky
kvapku olivového oleja
Soľ
mleté čierne korenie
POSTUP :
Baklažán nešúpeme. Odstránime...
—————
Praženicové Shirataki - 1., 2. a 3.fáza

POTREBUJEME :
1 balík cestovín Shirataki
2 vajcia
Soľ
Čerstvé alebo mrazené bylinky
POSTUP :
Cestoviny Shirataki zlejeme z tekutiny v ktorej plávajú, dobre opláchneme studenou vodou, lebo ináč by mali miernu pachuť.
Do hrnca dáme vodu, osolíme...
—————
Shirataki s boloňskou omáčkou - 1., 2. a 3.fáza

POTREBUJEME :
150 g mletého hovädzieho mäsa
1/2 cibule
1 strúčik cesnaku
1 lyžicu paradajkového pretlaku
soľ
korenie
trochu sladidla
1 balík cestovín Shirataki
POSTUP :
1. Na panvici podusíme mleté hovädzie mäso s cibuľou nakrájanou na kúsky a...
—————